Pályázat
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Csoóri Sándor Alapból nyílt pályázatot hirdetett a népi kultúra közösségteremtő műfajainak támogatására. A Sükösdi Roma Nemzetiségi Önkormányzata a CSSP-NEPTANC-2018-0522-es pályázati azonosítóval beadott pályázata nyertes lett. A pályázatból támogatni tudtuk a Sükösdi Hagyományőrző Cigány Tánccsoport szakmaiságának fejlődését.

A pályázat keretében neves szakemberek, folkloristák kaptak megbízást, hogy a néptánccsoportnak koreográfiát készítsenek. A zenekari szolgáltatás biztosításával könnyebbé vált a fellépések szervezése. A fiúknak táncos cipőket tudtunk csináltatni, a lányok autentikus viselet elemekkel gazdagodtak szoknyával, kendővel.

A próbákhoz korszerű zenelejátszókat és adathordozókat szereztünk be.

Népzenei és néptánc táborba mentünk Dunafalvára, ahol mindenki maradandó pozitív élményekkel gazdagodott. A pályázatnak köszönhetően azok a gyerekek is részt tudtak venni a táborozásban, akik szociális helyzetük miatt nem.

Fontos eredmény, hogy 1968. és 1980. után 2019-ben tudományos folklorisztikai gyűjtés volt Sükösdön a Szegedi Tudományegyetem és Zenetudományi Intézet szakembereinek a részvételével.

 

 

 

 

Radics Tamás

elnök S.R.N.Ö.2019-07-30 10:56


Vissza