FUTASÜKÖSD 2019.


2017 őszén elkezdtük, tavaly folytattuk, és a növekvő érdeklődés azt sejteti, hogy sikerül belőle hagyományt teremtenünk. Mert egyre több sükösdi akarja.

Biztosak vagyunk abban, hogy az idén még többen leszünk! 

Ha Magyarországot nézzük, meglehetősen ellentmondásos a dolog. Egyrészt a legrosszabbak között vagyunk a világban az egészséggel kapcsolatos mutatókban. Ugyanakkor növekvő számban vannak/vagyunk azok is, akiknek a rendszeres mozgás (különösen az egészséges táplálkozással kiegészítve) megváltoztatta az életminőségét. Jó irányba. 

Mi - gyakran fura tekintetektől kísérve - sokszor szaporázzuk a lépteinket télen, nyáron, esőben, hóban, fagyban, szélben, napsütésben. Mert megtapasztaltuk, hogy milyen jó életérzést, milyen jó vitalitást ad a futás, hogy például milyen jó stresszűző. Kevesebb betegség, kevesebb gyógyszer, több egészség. Kinek nem kell ez?

Ráadásul egyszerű a dolog, mert a láb mindig kéznél van!

A futás révén alkalmunk van újra és újra felfedezni Sükösd és környéke természeti és épített értékeit, a környező erdőket, mezőket is. Könnyen el tudunk jutni olyan gyönyörű helyekre, ahová a sükösdiek közül is kevesen járnak (pl.: Szent Anna kápolna, Ósükösd, Ólomhegy, kanálispart stb.) Kutatások sora igazolja a rendszeres természetközeliség egészségre gyakorolt pozitív hatását.

Egyesek a kifogások gyártásában nagymesterek, mások inkább sokat tesznek az egészségükért. Az a helyzet, hogy mindenki csak a sajátjért tud tenni. Viszont nagyon megéri.
Érdemes megfogadni a következő idézet üzenetét:

„Minden nap szánj magadra egy órát!
Vagy ha úgy érzed, hogy nincs rá időd – akkor kettőt!”


A futás, a mozgás sükösdi népszerűsítésére ismét az alábbi programot tervezzük.
(Egy kalocsai futó Török Tibor (Töce) ötlete adta 2017-ben az apropót.)

 

FutaSükösd 2019


Fussunk végig Sükösd utcáin!

(„Te is legalább a te utcádon!”)


Bárki bárhol csatlakozhat futva vagy kerékpárral, hosszabb vagy rövidebb távra!

A csatolt térképes útvonalterv alapján végigfutunk Sükösd valamennyi utcáján. Mivel a házak felett repülni – (még?) – nem tudunk, természetesen lesznek olyan szakaszok, amelyeken többször is át kell majd haladnunk.


Időpont:

2019. szeptember 21. szombat délelőtt


Indulás: reggel 8-kor a Polgármesteri Hivatal elől
Érkezés: kb. 12 órakor az iskola és a templom elé. 
(Ide útközben is kétszer.)

Az útvonalat (és azt, hogy melyik utca melyik részét kb. mikor futjuk) a mellékelt térképen találod.

Számításaink szerint a teljes táv közel 28 km lesz, amit két pihenővel mintegy 4 óra alatt teszünk meg. Természetesen a 3 szakasz bármelyikére lehet csatlakozni a csapathoz.

Biztosak vagyunk abban, hogy egy ilyen program hatására számos sükösdi fejébe befúrja majd magát a gondolat, hogy

„Mi lenne, ha…?”,

és utána lesznek újabb követőink, akik a saját kezükbe veszik az életminőségük irányítását, több felelősséget vállalnak és többet tesznek a jó vitalitású életért. A sajátjukért. 

Mert élni jó! Jó vitalitással élni még jobb! Idős korban is!

 

Csatlakozz te is hozzánk aznap, hosszabb-rövidebb távot bevállalva, futva vagy akár kerékpárral! 

Hozd magaddal barátaidat, családtagjaidat (kicsiket és nagyokat), ismerőseidet is az aznapi futáshoz / kerékpározáshoz!
Tavaly a legidősebb résztvevő a 77 éves Dósai Dezső bácsi volt kerékpárral. A legfiatalabb pedig maradt az Angeli családban, csak a 2017 őszén 17 hónapos Marcel "kiöregedett", és 2018-ban az öccse, a 14 hónapos Angeli Máté lett a legfiatalabb kategória nyertese. (Persze ő - még - nem futott, hanem a bicikli hátsó ülésén haladt az édesanyjával, Adriennel.) 

 

Az 1 óránál hosszabb futást / kerékpározást vállalók részére szükség lesz frissítésre is (ital, gyümölcs), ezt ezúttal is a sükösdi önkormányzat vállalta. A frissítés helye az iskola. Ezt menet közben kétszer (11 km után és 18 km után) és természetesen a célban, a végén is érintjük. (Lásd a térképes útvonaltervet!)


Kérünk, hogy a szervezés megkönnyítéséhez a Sükösdiek a Facebookon nevű zárt Facebook csoportban jelentkezz be a programra a neved és az életkorod megadásával, legkésőbb szeptember 18. szerda estig!A célba érkezőket egy meglepetés várja az önkormányzat illetve az iskola részéről!

A legidősebb és a legfiatalabb résztvevő a program végén a célban Sipos János vendége egy fagyira vagy egy sütire!Akik már biztosan mozognak a FutaSükösd 2019 programon:

Tamás Márta polgármester
Kolluti Margit
Juhász Márton
Juhász Judit
Juhászné Szabó Ilona
Angeli István, Adrien és a srácok
Sipos János (Baja)
Kovács Tamás és kisfia
Nemes Róbert
Nemes Heni
Pataki Attila
Patakiné Csizmadia Erika
Pataki Dávid
Rácz Istvánné Krisztina
Schneiderné Faddi Mónika
Schneider László
Schneider Sára
Antal Gáspárné
Török Tibor Töce (Kalocsa)

 

 


2019-09-03 06:29


Vissza