Tájékoztatás oltási akcióhétről
Tisztelt Lakosság!

 

Mint ahogy Önök előtt is ismert, a Kormány 2021. november 22-28. között ”Oltási akcióhetet” tart Magyarország összes oltópontján reggel 7 és este 19 óra között. A kórházak megemelt oltási kapacitással, regisztráció és időpontfoglalás nélkül is várják az érkezőket akár az első, az elmaradt második, illetve a harmadik oltásra. 

 

A koronavírus.gov.hu internetes portálon található országos, megyei, valamint a megyei adatokból számított lakosságarányos számokból látható, hogy a koronavírus napi új esetszáma meghaladta térségünkben is a tavaszi harmadik hullámot! A tudományban jártas szakemberek és Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtón keresztül arra hívják fel a figyelmet, hogy az oltás felvétele életet ment, továbbá a 4-6 hónapnál régebbi oltások hatékonysága olyan szinten lecsökkent, hogy a most terjedő delta vírusmutáns ellen feltétlenül szükséges a harmadik oltás felvétele is! Az Oltási akcióhéten a még oltatlan 12-17 éves gyermekek oltására is lehetőség van, ez esetben szükséges a szülői kíséret is az oltásra, vagy a szülői hozzájáruló nyilatkozat.

 

A Bajai Szent Rókus Kórház Belgyógyászati (új) épületében 8 oltóponton várják azokat a járási lakosokat, akik élni szeretnének az oltás lehetőségével.

 

 

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Bajai Járási Hivatalának tájékoztatója alapján:

 

Tamás Márta

polgármester


2021-11-24 08:24


Vissza