AZ ANGIE'S TÁNCKLUB SÜKÖSDÖN
Szülők, nagyszülők vezetik kézenfogva kicsi gyermekeiket a Művelődési Ház felé minden pénteken, ahol az Angie's Táncklub vezetője, Anikó várja őket, hogy megtanítsa velük a tánclépéseket, megszerettesse a gyerekekkel a mozgást, a zenét. A kicsik után a nagyobb diákok is a táncparkettre lépnek (őket már nem vezetik kézenfogva:)). A péntek délutáni "pörgés" 3-tól 6-ig tart. Az alábbiakban az Angie's Táncklub mutatkozik be, a KÉPGALÉRIÁBAN pedig megtekinthetők a 2011. március 11-én tartott táncklub képei. Jó virtuális "pörgést" kívánunk! (pz)

Az Angie’s Táncklub 2005 szeptemberében alakult, melynek vezetője és koreográfusa Szerencsésné Hegedűs Anikó.

Az első évtől három településen (Hajóson, Érsekhalmán és Nemesnádudvaron) a 3. évben már Császártöltésen is folyik az oktatás.

2008 júniusában lehetőségünk nyílt a sükösdi Anna–napok keretén belül a helybéli közönség előtt is bemutatkoznunk. Azóta a jó kialakult együttműködésnek hála, minden évben lehetősége van a Tánciskolánknak, hogy színesebbé tegye a Sükösdi Falunap műsorát.

Egy évvel később 2009 októberében a fiatalok körében kialakult fokozott érdeklődésnek köszönhetően, Sükösdön is elindíthattuk első tánccsoportjainkat  25 fő létszámmal.

Több korcsoportban indult az oktatás 3 éves kortól 16 éves korig.

Létszámuk  jelentősen megnövekedett. Közel 38 főre tehető:

Jelenleg is 3 csoportban tanulnak táncolni a gyerekek.

 

 

Gyermek csoport (óvodás korú gyerekek)

Junior csoport (nagycsoportos és alsó tagozatos diákok)

Tini csoport (felső tagozatos és továbbtanuló tanulók)

 

A moderntánc különböző műfajai, mint a hip-hop, funky, jazz balett show-tánc, valamint a disco műfaj jól megfér egymás mellett a táncórákon, s a különböző produkciókban tánceszközök valamint akrobatikus elemek gazdagítják a koreográfiák színvonalát.

A Tánciskola feladatának tekinti a gyerekek testi és lelki egészségének megtartását, a moderntánc - mint sport és szabadidő tevékenység- rendszeres gyakorlásán keresztül.

A táncelemek, koreográfiák megtanulása, elmélyítése a fejlődő szervezetben számos fejlesztő hatással bír. Állóképességet, ritmusérzéket, előadói készséget fejleszt, erőnlétet, szép tartást biztosít, a szereplések önbizalmat nyújtanak, valamint egészségnevelő hatású.

Számos rendezvényen, előadásokon, esteken színesítették a tanítványaink a műsort, melyet mindig nagy siker és érdeklődés övezett.

-         Karácsonyi Táncbemutató Sükösdön

-         Lovas napok Érsekhalma

-         Gyermeknap Sükösd

-         Orbán nap Hajós

-         Falunap Sükösd

Tánciskolánk jelenleg is szívesen fogadja táncolni vágyó gyerekek jelentkezését. Év közben is lehetőség van a csoportokhoz való csatlakozására.

 

 

A foglalkozások időpontja: minden héten, pénteken

-  a Junior csoportnak:      1500-1600

-  a Gyermek csoportnak: 1600-1700

-   a Tini csoportnak:        1700-1800

 

Helyszín: Sükösd, Művelődési Ház

Elérhetőségeink:

 

Szerencsésné Hegedűs Anikó

 

    Tel.: +36-70/33-22-716

     E-mail: angiestancklub@freemail.hu

    Blog: www.angies.blogol.hu

 

 

A FOTÓK A KÉPGALÉRIÁBAN AZ ALÁBBI LINKRE KATTINTVA MEGTEKINTHETŐK:

http://www.sukosd.hu/?module=images&action=img_gallery&inframe=1&fname=ANGIES

 


2011-03-12 14:46


Vissza