SÜKÖSD SC HÍREI
A KÖZELMÚLT FONTOSABB ESEMÉNYEI

 

A vezetőség a következőképpen néz ki:

Halász István - Elnök

Gruber Attila - Elnök helyettes

Nagy Endre - vezetőségi tag

Vörös István - vezetőségi tag

Geletta Károly - vezetőségi tag

Faddi Krisztián - vezetőségi tag

Edzők:

Felnőtt csapat: Molnár Zsolt - játékosedző

Ifjúsági csapat: Vörös Dávid

Serdülő csapat és Bozsik program csapatai: Geletta Károly

Felnőtt csapat:


A vezetés részéről reális elvárásnak mondható az első 5-be kerülés, illetve azon belül a minél jobb pozíció elérése. Az őszi szezon elején két súlyos sérülés (Fekete Csaba és Büte Attila mindketten keresztszalag szakadást szenvedtek) hátráltatta a csapatot, továbbá kiújult Pesti Laci térdsérülése is, ami miatt szinte az egész félévet ki kellett hagynia. Ezeken kívül, többen kényszerültek néhány hetes kihagyásra, főleg a félév végén, ami miatt komoly kiállási gondjaink is voltak. Ehhez képest a jelenlegi helyzetünk nem reménytelen, egy jó tavaszi szerepléssel gond nélkül meglehet az elvárt helyezések valamelyike. Ebben nagy segítségünkre lehet Pesti Laci, - aki az eddigi felkészülés alatt komoly fájdalom nélkül tudott és tud dolgozni -, valamint az új érkezők. A tavaszi szezonban nálunk folytatja Rozsi József, aki hosszabb sérülés miatti kihagyás után tér vissza a pályára. Az Ő NB I-es és NB II-es tapasztalata sokat segíthet a csapatnak. A másik komoly igazolásunk az Érsekcsanádról érkező Kiss Ervin. Ő két éve nem futballozott versenyszerűen, de korábban sok borsot tört már az orrunk alá, az egymás ellen játszott mérkőzéseken. Reméljük, hogy most nálunk ott folytatja, ahol korábban abbahagyta. Az eddigi felkészülés alapján joggal bizakodhatunk. A harmadik igazolásunk Kelle Martin, aki a Bácsalmás csapatától érkezett. Fiatal bal lábas játékosról van szó, aki ha úgy adódik, még az ifjúsági csapatnak is a segítségére lehet.


Ifjúsági csapat:

Az előző fél évet ideiglenesen Molnár Zsolttal dolgozta végig az ifi csapat, de már szezon elején megállapodtunk, hogy a csapat mellé télen keresünk egy állandó edzőt. Vörös Dávidra esett a választás, aki korábban a serdülő csapat edzője volt és ott sikeresen dolgozott együtt a jelenlegi csapat magjával. A sokak számára csalódást keltően szerepeltek a fiúk, főleg az előző évek teljesítményének fényében, azonban ez leginkább annak tudható be, hogy a korábbi évek gólgyárosai eligazoltak, megsérültek, vagy "kiöregedtek" a csapatból. Az előző évben a csapat 166 gólt szerzett. Ebből Sudár (42) eligazolt, Schultz (35) felkerült a felnőtt csapathoz, Nemes (20) és Bohner (11) "kiöregedtek", végül, de nem utolsó sorban Szőlősi aki fél év alatt 24 gólig jutott, bokasérülés miatt az egész félszezont kihagyta. Ha megnézzük ez a szerzett góljaink 80 %-a. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a csapat egyik vezére Kovács Norbi az idény nagy részét a felnőtt csapatnál töltötte, már nem is nagyon lehet csodálkozni a jelenlegi helyezésen. Tény, hogy egy kis odafigyeléssel és koncentrációval valamint jobb edzéslátogatottsággal, előrébb is tarthatna ez a csapat is. A felkészülés eddigi részében szépen dolgozott az együttes, minden edzésen 15 körüli létszámmal, ami jelzi, hogy komolyan veszik a fiúk tavaszt. Ebbe a korosztályba egy új igazolás érkezett: Horváth István, egy 17 éves játékos, aki tavaly még a Hódmezővároshely Fc. labdarúgója volt. Eddigi munkája alapján és edzője szerint nagy segítségére lehet a csapatunknak.

Serdülő csapat:

Az őszi szezonban Juhász Marci irányította az együttest, aki sajnos a tavaszi szezont magánéleti ügyei miatt már nem vállalta. Ezúton is szeretnénk neki megköszönni az áldozatos munkáját, amivel mindent megtett, hogy csapatot formáljon a gyerekekből. Nem volt irigylésre méltó helyzetben, mivel sokan "kiöregedtek", ráadásul közvetlenül a szezon előtt többen elköltöztek, illetve sportágat váltottak. A szezon nagy részében még kiállni is alig tudott a gárda, ráadásul olyan fizikai különbségek mutatkoztak az ellenfelek javára, hogy reálisan nézve még a pontszerzésre sem nagyon volt lehetőségünk. Azon kevés játékosok akik maradtak, minden tőlük telhetőt megtettek, szorgalmasan jártak edzésre valamint meccsre, és ezért köszönet jár nekik is. A tavaszi szezonban Geletta Karcsi irányítja majd a korosztályt.

Minden új igazolást sok szeretettel üdvözlünk a csapatunkban és sikeres szereplést kívánunk Nekik!


Pályázat:

 

Sajnos Sükösdöt is elérte ama egyébként globális probléma, hogy egyre kevesebb a gyerek és közülük is egyre kevesebben választják a labdarúgást szabadidős tevékenységként. Az állam ezt látva pályázatokkal kívánja támogatni a látvány-csapatsportokat, hogy különböző funkcionális (pályaberendezések és kiszolgáló létesítmények) fejlesztésekkel és sportszerek korszerűsítésével vonzóbbá tegyék ezen sportágakat, köztük a labdarúgást a gyerekek számára . Az előző évhez hasonlóan idén is sikeresen pályáztunk az úgynevezett TAO-s pályázaton.Ebben nagy segítségünkre volt Tóth Gyula aki tavaly egyedül, idén pedig velünk közösen dolgozott azért, hogy sikeres legyen a pályázatunk. Nagyon szépen köszönjük és reméljük, hogy az együttműködés tovább folytatódhat!  Ebből valósult meg tavaly a kapuk mögötti labdafogó hálók lecserélése, az ülőhelyek deszkáinak cseréje, a pályaöntözés korszerűsítése, valamint több sportszer beszerzése is. Idén folytatjuk a pályavilágítás felújításával és tovább korszerűsítjük a sportszertárunkat, hogy a legkisebbektől az ifjúsági csapatig bezárólag, mindenki a lehető legjobb körülmények között és a lehető legjobb felszerelésekben és felszerelésekkel dolgozhasson. Reményeink szerint meglesz az eredménye.

 

Halász István elnök


2013-03-03 12:57


Vissza