25. alkalommal táboroztak a sükösdi cserkészek
Volt egyszer egy Vadnyugat…

A Sheriff és az emberei, kiegészülve egy hatalmas cowboy bandával a Vadnyugatra utaztak, hogy felépítsék a híres Texast… - Ez így mind igaz, csak a helyszín más: Pusztavám.

Augusztus 6-án 43 cowboy utazott a prérire, hogy tereljék a csordát és megvédjék őket a veszedelmes banditáktól.

De nem csak ebből állt az életük! Az első néhány nap rengeteget szorgoskodtak, felépítették házaikat, konyhájukat, fürdőjüket, karámot a lovaiknak és természetesen városuk hatalmas kapuját, ami bejáratot jelentett a bankba a Sheriffhez és a szalonba!

A munka mellett akadt idő a szórakozásra is, esténkén a tűz mellett ülve, énekeltek, táncoltak és történeteket meséltek a híres cowboyokról: Rodeó Jimről, Sebhelyes Jackről, Nem Tomról, Hagymásbab Joeról és Big Billről. Ők voltak a kor leghírhedtebb marhaterelői és bandita vadászai! Mind nagy kalandorok hírében álltak és ennek köszönhetően jól irányították csapataikat a mindennapokban és a felfedező túrákon.

Szerencsére a Jóisten jó időt adott nekik, ezért felüdíthették magukat a közeli város fürdőjében! Azt a mulatozást, amit ott műveltek évekig emlegették még a telepesek, olyan jól szórakoztak! Másnap hálát adtak, hogy békességben és boldogságban élhetnek és a vasárnapot szentmisével kezdték, az otthonuktól 4 km-re lévő Pusztavámon, ahol a helyi hívek nagy szeretettel fogadták őket. Hazaérkezve a Chuck Wagon főneke és segítője húslevessel, rántott hússal, krumplipürével és salátával várta a cowboyokot, és néhány cowboyanyának hála egy kis sütemény is csurrant-cseppent az asztalaikra...

Délutánjuk kézműves munkákkal telt, faragtak, öntöttek, festettek, kalapáltak, bőrt díszítettek és közben vidáman énekeltek. Mikor este álomra hajtották a fejüket, a szívükben egy kis izgalom és várakozás is helyet kapott, ugyanis tudták, hogy másnap érkeznek a kis cowboyok hatalmas lendülettel, energiával és lelkesedéssel!

Így is lett, elfoglalták otthonaikat és ők is szorgoskodtak. Lasszós Bob, Őrült Sam, Fürge Ellie, Kalapos Rose és a Préri Maryk vezetésével. A csapat 83 fővel folytatta életét a pusztában. Kirándultak, szórakoztak, Buffalo Bill Wild West Showjára jártak a tábortűzhöz.

A tapasztaltabb marhaterelők 2 napos portyán is voltak, hogy felderítsék a környéket. Rengeteg szép helyen jártak és este a csillagos ég alatt aludhattak. Nem volt ez kis erőpróba a számukra, ugyanis közel 40 km tettek meg és az eső is megnehezítette a dolgukat, ennek ellenére jó kedvvel, vidáman túráztak és az erdő zengett a hangjuktól. Ez idő alatt a fiatalabbak is kirándultak egy nagyot majd fontak, faragtak, okosodtak, nevettek és természetesen lovagoltak, amikor csak lehetett.

Városuk bővült egy hatalmas csúszdával is a természeti adottságoknak, egy nagyobb fóliának, egy kis szappannak és víznek segítségével, ami nem kevés örömöt okozott a dolgos legényeknek, leányoknak.

Végül pedig, hogy minden a rend szerint haladjon útra kellett kerekedniük. Lebontották városukat, fogták a fontos dolgaikat a hátukra, illetve lovaikra, szekereikre tették és hosszú vándorútra indultak, hogy jövőre új helyre települhessenek.

Koch Dorka, Kovács Norbi


2016-07-21 15:06


Vissza