Bringázz Sükösd!
Idén is megrendezésre került július 14.és július 20.között"A különbség kisebb mint gondolnád"elnevezéssel,Lajkó Csaba ultrafutó jótékonysági futása a nyíregyházi Down Egyesülettel közösen a Csodavár Korai Fejlesztő Centrum javára. Az 510 km hosszú futás 5.napján csatlakoztam a csapathoz a Pécs és Paks közötti szakaszon kerékpáros kíséretként. Nagyon jó érzés ahogy az út során ismeretlenek bíztassák a csapatot,és hogy annyian adományoztak e nemes cél érdekében!
A Balaton felvidék túrát ajánlom mindenkinek mert igazi kihívás nekünk síkvidékeiknek. Nem hosszú a táv de annál több emelkedővel tarkított az útvonal,és ha még nem fáradtál el feltekerhetsz a tihanyi apátsághoz!

Első alkalommal került megrendezésre a legendás Spartathlon ultramaratoni futóverseny első szakaszával(81km)megegyező hosszúságú korinthosz.hu futóverseny Baja-Szekszárd között. Kerékpárral teljesítettük és segítettük csapatunk futóit az igazán embert próbáló táv során. Kolluti Margit ultrafutónk sérülés miatt kerékpárral,a női első helyezett Lubics Szilvia segítőjeként teljesítette a távot.
Számos környékbeli túránk is volt FuTeam bringásokkal,melyekre szeretettel várnak minden bringást. Ezekről a FuTeam bringások Facebook oldalán lehet informálódni.

Augusztus 30.-án mintegy 250 fővel 4. alkalommal indult útjára a Kiskunhalas-Szabadka Barátság Kerékpártúra, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium támogatásával. Sükösdről hárman vettünk részt a nem mindennapi eseményen. A kerékpárosok fogadása a szabadkai városháza üléstermében, több vajdasági, és Magyarországról érkezett tisztviselő jelenlétében történt. A beszédek elhangzását követően együtt elénekeltük a Magyar Himnuszt, ami azt hiszem leírhatatlan érzés volt! Palicson finom ebéd várt, majd a koszorúzás után némi szabadprogramot követően indultunk haza! Reméljük jövőre még többen tudunk részt venni ezen az igazán értékes kerékpártúrán!

Még nincs vége a nyárnak,ősszel is számos bringás rendezvény kerül megrendezésre így mindenkit csak biztatni tudok hogy "Bringázz Sükösd!"

 Pataki Attila


2014-09-08 21:36


Vissza