KERÉKPÁROZNI JÓ!
Kerékpáros hírek

 

A tavasz és a jó idő közeledtével ismét elkezdődik a bringás szezon. Örömmel tapasztalom, hogy egyre több sükösdi kerékpárossal találkozunk „úton-útfélen”! Ennek kapcsán ajánlanék ízelítőül néhány programot az érdeklődőknek.

A tavalyi évhez hasonlóan Kosár Gábor idén is tervezi a „Tavaszi hadjárat” (cikk a Sükösdi Napló 2012/2. számában, képek a honlapon)Gemenc kerülő 65 kilométeres kerékpártúra megszervezését. Az végleges időpontról és az egyéb tudnivalókról a www.sukosd.hu  honlapon fogja hamarosan tájékoztatni az érdeklődőket.

 

Megkezdődött az internetes nevezés az idei Balatonkörre, melynek időpontja 2013. április 27. Tavaly egy kis létszámú de lelkes csapattal vettünk részt rajta Sükösdről (cikk s Sükösdi Napló 2012/3. számában, képek a honlapon). Hatalmas élmény volt, úgyhogy bíztatunk minden bringázni szerető sporttársunkat a részvételre, ami két féle távon (206 km illetve 85 km) is lehetséges. A túrával, nevezéssel, szállással kapcsolatos tudnivalókat a http://vuelta.hu/balatonkor címen lehet megtalálni.

Igény esetén Faddi Krisztiánnal (Szasa) az érdeklődőknek, nevezőknek szívesen segítünk a tavalyi tapasztalataink megosztásával a felkészülésben, szervezésben az alábbi telefonszámokon. Képviseljük minél nagyobb számban Sükösdöt az idei Balatonkörön!

Szasa: 20/383-1683                         Gergő: 30/945-8583

 

A 2013. május 11-én megrendezésre kerülő Egészség- és Sportnap is bővelkedni fog bringás programokban kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ismét lehetőség lesz a kerékpárok ingyenes átvizsgáltatására is. Változás, hogy a tavalyi nagy sikert arató 25 kilométeres (Sükösd-Rév Csárda-Ósükösd-Sükösd) túra mellett lehetőség lesz egy hosszabb útvonalra is a Keselyűsi Csárdáig és onnan vissza. Ez körülbelül 42 kilométer kerekezést jelent az erre vállalkozóknak. A részletes program az Egészség- és Sportnap hivatalos programjai között lesz megtalálható.

 

Ezeken kívül természetesen számos egyéb szervezett kerékpáros program és lehetőség közül lehet a környékben is válogatni. Az ósükösdi út és a Duna-töltés bárki által könnyen elérhető, kényelmes és biztonságos lehetőség a bringázásra. Bíztatok mindenkit, hogy használja minél többet a kerékpárját akár sport-, akár szabadidős- akár közlekedési alternatívaként. Egyúttal kérem, hogy a közlekedésben résztvevőként ügyeljünk a vonatkozó szabályok betartására mind a kerékpár műszaki állapotát, felszereltségét mind a közlekedési szabályokat illetően, hogy a bringázás valóban mindenki számára öröm és kikapcsolódás legyen! „MERT KERÉKPÁROZNI JÓ!”

 

Soós Gergő


2013-03-03 12:54


Vissza